Kort på svenska

Oulu Open - Den mest krävande tävlingen i norr

Oulu Open sponsored by Powergrip utmanar de tävlande i år på nytt! Tävlingen hålls andra helgen i augusti, 7-9.8.2015. I år har tävlingen vuxit och omfattar tre banor och tre dagar. Banorna som spelas är stadens äldsta och populäraste: Hiironen, Toppila och Virpiniemi. Anmälan till tävlingen öppnar 18.4. klockan 12:00.

Välkommen med och se hur du klarar av de tre banorna!

Ifall du har några frågor om tävlingen är det bara att ta kontakt med assisterande TD Kajsa Wickström per e-post: [email protected].

Oulu Open - Sponsored by Powergrip

Banorna

Hiironen

Uleåborgs äldsta bana har betjänat oss sedan urminnes tider. Hiironen ligger i platt terräng, men trots det är banan inte allt för enkel. En av de mest skrämmande hålen i hela staden är Hiironens sjua, med sin tighta fairway och korgen som ligger placerad i en ficka bakom ett ob-dike. Många spelare har även tappat spellusten på de fyra skogshålen. Tävlingsbanan kommer att likna standardbanan med endast några få ändringar.

Toppila

Toppila ligger i en vacker, kuperad terräng invid havet. Banan är mycket publikvänlig och det är inget under att man spelat de Finska mästerskapen i Toppila både åren 2011 och 2014. Snart blir det dags för ännu större tävlingar: år 2016 kommer de Europeiska mästerskapen nämligen att spelas i Toppila. Banan är legendarisk för sina hårda och oberäkneliga vindar, och särskilt tufft kan det bli på hål nummer 10, där korgen ligger precis invid havet. I Oulu open spelas Toppilas standardbana med en lite ändrad hålordning och med FM-tävlingarnas hål nummer ett.

Virpiniemi

Virpiniemi är tävlingens nyaste bana och den svåraste av de tre. Banan ligger bredvid en skidstadion och ett backhoppstorn. Terrängen är kuperad och många av fairwayerna ligger längs de smala löpslingorna. Finalrundan spelas i Virpiniemi, och den utmanande banan är verkligen en lämplig arena för spelarna att mäta sina styrkor mot varandra. Vem kammar hem guldpokalen?

Deltagande och priser

I tävlingen ordnas de öppna klasserna MPO, MPM, MPG och FPO samt amatörklasserna MJ1, MA1, MA3 och FA1. Deltagaravgiften är 35 € i de öppna klasserna och 25 € i amatörklasserna. 144 tävlare ryms med och arrangören reserverar 12 wild cards. Anmälan stänger den 31.7.

Payouten i de öppna klasserna är 80 % och top 25 % i varje klass får pris. I amatörklasserna är payouten 50 % och top 20 % i varje klass går hem med ett presentkort. Dessutom får de tre bästa i varje klass även en pokal.

Deltagaravgiften betalas in på BSC Disc Golf Teams konto,  FI23 5740 8920 1831 72, saajaksi BSC Disc Golf Team. I meddelandet skriver du in Oulu Open, ditt namn och klassen du deltar i. Tack. Om du har några problem med betalningen, vänligen kontakta TD:n Jouni (på engelska) eller ass. TD Kajsa (på svenska).

Powergrip sponsrar presentkorten som är priserna i amatörklasserna, dessutom sponsrar Powergrip priser till ett värde av 200 euro för de olika side-betsen som ordnas under de tre dagarna.

Anmälan

Här kommer det snart att finnas information om hur du anmäler dig till tävlingen.

Tidtabellen

Tävlingen spelas med individuell start för de olika grupperna. Den första gruppen börjar spela kl 9.00 på morgonen. Starterna sker sedan med 10 minuters mellanrum. Inget spelarmöte ordnas, utan spelarna förväntas anmäla sig till TD:n på plats senast 10 minuter innan den egna starttiden. Det är inte tillåtet att öva på banan efter att tävlingarna satt igång för dagen. Uppvärmning sker på ett separat område.