Powergrip-Tourin säännöt

§1 Rakenne

Powergrip-tour 2014 koostuu neljästä kaksipäiväisestä osakilpailusta. Powergrip-tourin kunkin luokan voittaa eniten pisteitä kerännyt pelaaja. Yhteispisteisiin lasketaan kunkin pelaajan kolme parasta kilpailua.

Osakilpailut pelataan yhdellä tai useammalla vähintään 18-väyläisellä radalla siten, että kaikki saavat pelata vähintään kolme täyttä kierrosta.

Jokainen osakilpailu toimii myös karsintakilpailuna amatöörien SM-kilpailuun seuraavasti:

  • FA1-luokan 4 parasta ja tasatulokset kutsutaan amatöörien SM-kilpailuun FA1-luokkaan
  • MA1-luokan 6 parasta ja tasatulokset kutsutaan amatöörien SM-kilpailuun MA1-luokkaan
  • MA2-luokan 3 parasta ja tasatulokset kutsutaan amatöörien SM-kilpailuun MA1-luokkaan
  • junioriluokista 3 parasta ja tasatulokset kutsutaan amatöörien SM-kilpailuun omaan luokkaansa
  • Lisäksi MA1-luokan tourin yhteispisteissä 8 parasta kutsutaan amatörien SM-kilpailuun
  • mikäli karsintapaikoille sijoittuneella on jo paikka aiemmasta kilpailusta, paikka annetaan seuraavalle sijalle sijoittuneelle

§2 Luokat

Powergrip-tourilla kilpaillaan seuraavissa luokissa:

  • Advanced Women (FA1)
  • Advanced Amateur (MA1)
  • Intermediate Amateur (MA2)
  • Junior Girls I (FJ1)
  • Junior Girls 2 (FJ2)
  • Junior Boys I (MJ1)
  • Junior Boys II (MJ2)

Kaikki luokat järjestetään jokaisessa osakilpailussa. Muita luokkia ei Powergrip-tourin osakilpailuissa järjestetä.

§3 Osallistuminen

Vuonna 2014 pelaajan kelpoisuusvaatimukset luokkiin ovat seuraavat:

  • FA1 (Advanded Women)
    Luokkaan voivat osallistua kaikki naispelaajat, joilla ei ole PDGA:n pro-statusta.
  • MA1 (Advanced)
    Luokkaan voivat osallistua kaikki pelaajat, joilla ei ole PDGA:n pro-statusta.
  • MA2 (Intermediate)
    Luokkaan voivat osallistua kaikki pelaajat, joilla ei ole PDGA:n pro-statusta, ja joiden PDGA -rating on alle 935.
  • FJ1 (Junior Girls 1)
    Luokkaan voivat osallistua kaikki alle 19-vuotiaat ja 19 vuotta vuonna 2014 täyttävät tytöt (vuonna 1995 tai sen jälkeen syntyneet), joilla ei ole PDGA:n pro-statusta.
  • FJ2 (Junior Girls 2)
    Luokkaan voivat osallistua kaikki alle 16-vuotiaat ja 16 vuotta vuonna 2014 täyttävät tytöt (vuonna 1998 tai sen jälkeen syntyneet), joilla ei ole PDGA:n pro-statusta.
  • MJ1 (Junior Boys 1)
    Luokkaan voivat osallistua kaikki alle 19-vuotiaat ja 19 vuotta vuonna 2014 täyttävät (vuonna 1995 tai sen jälkeen syntyneet), joilla ei ole PDGA:n pro-statusta.
  • MJ2 (Junior Boys 2)
    Luokkaan voivat osallistua kaikki alle 16-vuotiaat ja 16 vuotta vuonna 2014 täyttävät (vuonna 1998 tai sen jälkeen syntyneet), joilla ei ole PDGA:n pro-statusta.

Vuoden 2014 Powergrip-tourille osallistuminen on avoin kaikille pelaajille, jotka täyttävät luokkakohtaiset vaatimukset sekä alla esitetyt ehdot:

Suomalaiset pelaajat

  • SFL:n B-lisenssi tai A-lisenssi maksettuna

Ulkomaalaiset pelaajat

  • voimassa oleva PDGA-jäsenyys

§4 Pisteiden lasku

Powergrip-tourin yhteispisteisiin lasketaan kultakin pelaajalta maksimissaan kolmen osakilpailun pisteet. Jos pelaaja on osallistunut neljään osakilpailuun, lasketaan hänen yhteispisteensä niistä kolmesta osakilpailusta, joissa hän on saanut eniten pisteitä.

Kunkin luokan voittaa pelaaja, jonka yhteispistemäärä on tourin päätyttyä suurin. Maksimipistemäärä on 300 pistettä. Osakilpailuissa pisteitä jaetaan seuraavasti:

Kaikki luokat

Sija 1

100

Sija 16

45

Sija 2

93

Sija 17

42

Sija 3

87

Sija 18

39

Sija 4

82

Sija 19

36

Sija 5

78

Sija 20

33

Sija 6

75

Sija 21

30

Sija 7

72

Sija 22

27

Sija 8

69

Sija 23

24

Sija 9

66

Sija 24

21

Sija 10

63

Sija 25

18

Sija 11

60

Sija 26

15

Sija 12

57

Sija 27

12

Sija 13

54

Sija 28

9

Sija 14

51

Sija 29

6

Sija 15

48

Sija 30

3

Jos kaksi tai useampia pelaajia päätyy kilpailussa tasatulokseen, saa kukin näistä pelaajista heidän yhteisesti kattamiensa sijoitusten yhteenlasketut pisteet jaettuna tasatuloksissa olevien pelaajien lukumäärällä.

Jaetuista sijoista saadut pisteet lasketaan tarvittaessa yhden desimaalin tarkkuudella, pyöristettynä normaalien pyöristyssääntöjen mukaan.

Jos esimerkiksi MA1-luokan osakilpailussa sijalla 29 on neljä pelaajaa, pelaajat jakavat sijat 29, 30, 31, 32 ja pisteet 6, 3, 0, 0. Pisteet lasketaan yhteen ja jaetaan pelaajien lukumäärällä: 9/4 = 2,25. Sijan 29 jakavat pelaajat saavat pyöristyksen jälkeen kukin 2,3 pistettä. Seuraavaksi sijoittunut pelaaja saa 0 pistettä ja merkitään 33. sijalle.

Kilpailun keskeyttäneille ei jaeta pisteitä.

Kaikissa luokissa ratkaistaan aina voittaja sudden death -menetelmällä, jossa pelataan väylä kerrallaan ja kilpailu päättyy heti eron tullessa. Heittojärjestys “sudden death” –menetelmässä määräytyy seuraavasti: paremman viimeisimmän kierroksen pelannut pelaaja aloittaa ensimmäisen “sudden death” -väylän. Heittojärjestys on kiertävä, jossa ensimmäisen väylän avaaja heittää seuraavalla väylällä viimeisenä, jos ratkaisua ei ole syntynyt.

§5 Yhteispisteet

Jos kaksi tai useampia pelaajia päätyy tourin lopuksi tasapisteisiin sijoille 1-3, verrataan pelaajien sijoituksia niissä osakilpailuissa, joista heille lasketaan pisteet yhteispisteisiin. Paremman loppusijoituksen saavuttaa pelaaja, jolla on enemmän osakilpailuvoittoja. Jos ollaan edelleen tasatilanteessa, verrattaan kakkossijoja, sitten kolmossijoja jne.

Jos pelaaja on sijoittunut osakilpailussa jaetulle sijalle, niin vertailussa sija katsotaan samanarvoiseksi kuin jos pelaaja olisi yksin saavuttanut kyseisen sijan. Mikäli pelaajat ovat saavuttaneet täsmälleen samat sijoitukset, tourin voitto jaetaan.

§6 Osakilpailun järjestäminen

Osallistumismaksu ja ilmoittautuminen

Osallistumismaksu on

  • 20 euroa luokissa FA1, MA1 ja MA2
  • 10 euroa luokissa FJ1, FJ2, MJ1 ja MJ2

Pelaajien on ilmoittauduttava kuhunkin osakilpailuun Kisakoneessa vaadittuun määräaikaan mennessä. Osakilpailun järjestäjällä on oikeus asettaa ilmoittautumiselle takaraja 1-14 vuorokautta ennen kilpailua, minkä jälkeen kilpailuun ilmoittautuminen ei ole enää mahdollista. Osallistumismaksu on maksettava ennakkoon osakilpailun järjestäjän ilmoittamalle pankkitilille.

Järjestäjän on pystyttävä organisoimaan aikataulu ja pelitapa niin, että kisaan mahtuu vähintään 144 pelaajaa. Kilpailut pelataan kahdessa lohkossa. Lohko A on varattu MA1-luokalle ja lohko B:ssä varataan allaolevat paikkamäärät muille luokille. Mikäli luokan kiintiö ei täyty, jaetaan käyttämättä jääneet paikat ilmoittautumisjärjestyksessä ilman luokkajakoja.

A-lohkoon voidaan sijoittaa muitakin luokkia, mikäli MA1:een ei ilmoittaudu 72 pelaajaa. Mikäli B-lohko ei tule täyteen ja MA1:een ilmoittautuu yli 72 pelaajaa, sijoitetaan alimman ratingin pelaajat B-lohkoon. Tasatilanteissa arvotaan.

Lohko A (yht 72):
MA1 72 paikkaa (10)

Lohko B (yht 72):
MA2 20 (3)
FA1 12 (3)
MJ1 20 (3)
MJ2 8 (3)
FJ1 8 (3)
FJ2 4 (3)

Tourin toiseen, kolmanteen ja neljänteen osakilpailuun varataan 28 henkilökohtaista paikkaa, joilla varmistetaan että tourin yhteispisteissä MA1:n kymmenen parasta ja muiden luokkien kolme parasta pääsevät varmasti mukaan kilpailuun niin halutessaan. Mikäli näitä paikkoja ei käytetä tai oikeutetut pelaajat muutenkin ehtivät normaalissa ilmoittautumisessa sisään, ne jaetaan seuraaville normaaliin tapaan.

Ratingin muuttuminen ilmoittautumisen aikana

Pelaaja valitsee missä luokassa kilpailee ratingin, sukupuolen tai iän perusteella. Ratingin kohotessa pelaajan on siirryttävä kohoamisen edellyttämään luokkaan.

Jos rating-päivitys tulee ilmoittautumisen aikana ja pelaajan rating kohoaa yli luokan vaatiman alarajan, kilpailun järjestäjä voi sallia pelaamisen alkuperäisessä luokassa, jos pelaaja on jo ilmoittautunut kyseiseen luokkaan ja jos kilpailu on kahden viikon sisällä rating-päivityksestä.

Jos pelaaja ei ole vielä ilmoittautunut kilpailuun ja pelaajan rating kohoaa yli luokan vaatiman alarajan, pelaajan on ilmoittauduttava ratingin määrittelemään ylempään luokkaan.

Palkinnot

Powergrip-tourilla kaikissa luokissa jaetaan tuotepalkinnot.

Osakilpailujen palkintorakenteena noudatetaan PDGA Europen top 25 % -ohjetta, siten että payout on 70 % osallistumismaksuista.

Kunkin osakilpailun osallistumismaksuista 30 % menee kilpailun järjestäjälle.

SFL jakaa kunkin tourin yhteispisteissä jokaisessa luokassa kolmen parhaan joukkoon sijoittuneille pokaalit ja parhaiten sijoittuneille bonuksia tuotelahjakortteina. Sarjan palkintojenjakotilaisuus järjestetään viimeisen osakilpailun yhteydessä.

§7 Muita sääntöjä

Powergrip-tourilla pelataan PDGA:n voimassa olevilla säännöillä.

Powergrip-tourin osakilpailuihin saa osallistua myös ulkomaalaisia, Suomen frisbeegolfliittoon kuulumattomia pelaajia. Tällainen pelaaja voi voittaa yksittäisen kilpailun ja siitä palkintoja, mutta sarjapisteet jaetaan vain suomalaispelaajille.

Alkoholin ja muiden päihteiden nauttiminen Powergrip-tour-osakilpailuissa on kielletty pelin aikana, kilpailuradalla ja kisatoimiston välittömässä läheisyydessä. Rikkeen sattuessa kilpailunjohtaja, SFL:n toiminnanohjaaja tai SFL:n hallituksen jäsen voi sulkea pelaajan kilpailusta. Tupakkatuotteiden käyttöä suositellaan vältettävän pelitilanteessa.

Jos kilpailija keskeyttää kilpailun, on hänen ilmoitettava siitä viipymättä kilpailun johtajalle. Ilmoitus on tehtävä viimeistään tuntia ennen seuraavan kierroksen alkamista.

Protesti osakilpailusta pitää tehdä kirjallisena viimeistään viikon sisällä osakilpailun tulosten julkaisemisesta liiton hallitukselle tai Powergrip-tour-vastaavalle. Väärin ilmoitetut osakilpailutulokset tai pisteet korjataan.

Järjestäjän on raportoiva ja toimitettava virallinen PDGA:n kisaraportti PDGA:lle ja SFL:n PDGA-maakoordinaattorille viikon sisällä osakilpailun päättymisestä. SFL:n toiminnanohjaaja sekä maakoordinaattori auttavat tarvittaessa raportin asianmukaisessa täyttämisessä.

SFL:n hallitus pidättää oikeudet muutoksiin.