Peliformaatti

Pelataan neljä kierrosta seuraavin pelitavoin:

1. kierros

Henkilökohtainen tuloskierros. Joukkueiden pisteet lasketaan suoraan lopputuloksista. Pelaaja ansaitsee joukkueelleen yhden pisteen jokaisesta voittamastaan pelaajasta. Joukkueen pisteet = joukkueen pelaajien pisteet yhteenlaskettuna. Tämän kierroksen voittajajoukkue saa bonuspisteitä joukkuemäärän verran. Mikäli tasatuloksia, lisäpisteet jaetaan.

Yhdessä ryhmässä pelaa aina 2 pelaajaa samasta joukkueesta kapteenin valinnan mukaan.

2. kierros

Henkilökohtainen reikäpeli. 18 väylää, tai niin monta kuin tarvitaan ratkaisun saamiseksi. Ykköskierroksen paras joukkue kohtaa ykköskierroksen viimeisen joukkueen, kakkonen toiseksi viimeisen, jne. Mikäli joukkuemäärä on pariton, kolme ”keskimmäistä” joukkuetta jaetaan pareiksi. Tasatilanteissa suurempi joukkuerating asetaan korkeammalle.

Joukkueen kapteeni ilmoittaa pelaajien järjestyksen (1,2,3,4). Ottelussa ykkönen pelaa toisen joukkueen ykköstä vastaan, kakkonen kakkosta, kolmonen kolmosta ja nelonen nelosta vastaan. Parit 1 ja 2 sekä 3 ja 4 pelaavat peräkkäisillä väylillä. Sekasarjan joukkueissa nainen on kaikissa joukkueissa pelaaja 1.

Jokaisesta voitosta saa joukkuemäärän verran pisteitä (jos kisassa on 18 joukkuetta, voitosta saa 18 pistettä). Jos joukkue voittaa kaikki neljä otteluaan, se saa bonuspisteitä joukkuemäärän verran.

3. kierros

Best Shot -parigolf. Joukkueen kapteeni valitsee oman joukkueensa parit (a-pari ja b-pari). Pisteet jaetaan sijoitusten mukaan. Jokaisesta voitetusta parista saa 2 pistettä. Tämän kierroksen voittajajoukkue saa bonuspisteitä joukkuemäärän verran. Kapteenin tulee ilmoittaa parit viimeistään ensimmäisen pelipäivän aikana. Mikäli kierroksen jälkeen tasatuloksia, lisäpisteet jaetaan.

4. kierros

Joukkueparigolf best/alt. Pelataan parigolfia joukkueena, niin että käytössä on sekä pariton pari että parillinen pari. Kapteenin tulee ilmoittaa parit viimeistään ensimmäisen pelipäivän aikana.

Pariton pari avaa jokaisen parittoman väylän (1,3,5,…,17) ja parillinen vastaavasti parilliset väylät. Avausheittojen jälkeen jatketaan paremmasta avauksesta ja nyt vuorossa on se pari, joka ei avannut väylää. Seuraavalta lieltä jatkaa taas avannut pari.

Pisteet jaetaan sijoituksen mukaan. Jokaisesta voitetusta joukkueesta saa 10 pistettä. Tämän kierroksen voittajajoukkue saa bonuspisteitä joukkuemäärän verran. mikäli tasatuloksia, lisäpisteet jaetaan.