Pelaajaopas Moustache Open 2015 Mikkeli

YLEISTÄ
Kisassa käytetään Suomen Frisbeegolfliiton hyväksymiä virallisia sääntöjä, jotka löytyvät TÄÄLTÄ:
http://frisbeegolfliitto.fi/lajit/frisbeegolf/saannot/

KISAN TOIMIHENKILÖT
TD Jari Hämäläinen 0500 323 013, vara TD Timo Ruuska puh 050 552 3928

PYSÄKÖINTI
Kaihulla parkkipaikka on väylän 1 vieressä (Saimaankatu 2) Älä pysäköi jäteaseman asfaltoidulle alueelle.

RATA
Kisa käydään Kaihun  Frisbeegolfpuistoissa. Rata-alue on yleistä ulkoilualuetta, joten kilpailijoiden tulee ottaa huomioon lenkkeilijät. Erityistä huomiota vaativat väylät 9 ja 12 jotka heitetään kevyen liikenteen väylän yli.

Väylä 10 pitää ensimmäinen heitto jäädä OB saarekkeen sisälle. Mikäli näin ei tapahdu, jatketaan DZ paikasta. Tämän jälkeen normaali OB sääntö.
Radalla ei ole palveluita, eikä myöskään WC tiloja. Kaihulla lähin vessa löytyy Kaihun uimarannalta n. 300m päässä tanssilavasta.

HOLE IN ONE PALKINTOVÄYLÄT
Väylät 9, 14 ja 17.

YLEISÖ
Kaihulla yleisö voi seurata kilpailua tanssilavalle johtavan kevyenliikenteen väylän varrelta. Yleisö ei voi kulkea kierrosta pelaajien mukana!

VESI
Kaihulla vesi on aina OB. Kiekkoja ei etsitä kesken kierroksen, vaan kilpailukierroksen jälkeen. 

HEITTOPAIKAN MERKITSEMINEN
Merkkauskiekon käyttö on pakollinen sääntöjen mukaisesti. Merkitsemiseen käytetään minimarkkeria tai pelataan jo heitetyn kiekon takaa.

KADONNUT KIEKKO
Kiekko tuomitaan kadonneeksi, mikäli pelaaja ei löydä sitä kolmen minuutin kuluessa siitä, kun hän saapuu paikalle, jossa kiekko viimeksi nähtiin. Kuka tahansa ryhmän pelaajista, tai virallinen toimitsija, voi aloittaa kolmen minuutin ajanoton ja tämä on ilmoitettava koko ryhmälle. Ryhmän kaikkien pelaajien on osallistuttava kiekon etsintään. Kiekko tuomitaan kadonneeksi kolmen minuutin päätyttyä.
Jos pelaajan kiekko julistetaan kadonneeksi, hänen tulokseensa lisätään yksi rangaistusheitto. Pelaaja jatkaa peliä edelliseltä heittopaikalta.  Suosittelemme varaheiton heittämistä väylällä 17, mikäli pooli epäilee, että kiekko meni yli aidan vesilaitoksen puolelle, tai muuten on hankalasti löydettävissä. Pelaajan on tällöin selkeästi ilmoitettava heittävänsä varaheiton.

LIIALLINEN AJANKÄYTTÖ
Pelaajan on suoritettava heittonsa 30 sekunnin kuluessa siitä, kun edellinen heittäjä on heittänyt ja pelaajalla on ollut kohtuullinen aika saapua kiekkonsa luokse ja pelialue on tyhjä ja häiriötön. Ensimmäisestä 30 sekunnin aikarajan ylityksestä on pelaajalle annettava varoitus liiallisesta ajankäytöstä. Jokaisesta seuraavasta saman kierroksen aikana tapahtuneesta aikarajan ylityksestä määrätään pelaajalle yksi rangaistusheitto.

TUPAKOINTI JA PÄIHTEET
Alkoholin ja muiden päihteiden nauttiminen on kielletty pelin aikana, kilpailuradalla ja kisatoimiston välittömässä läheisyydessä.

Kaikkien tupakkatuotteiden (tupakka, sikari, piippu, nuuska, purutupakka, sähkötupakka) käyttö on kierroksen aikana kielletty. Kielto on voimassa 2 min ilmoituksesta aina tuloskortin palautukseen saakka.
Jos kilpailija keskeyttää kilpailun, on hänen ilmoitettava siitä viipymättä kilpailun johtajalle. Ilmoitus on tehtävä viimeistään tuntia ennen seuraavan kierroksen alkamista.

TULOKSET  JA TULOSKORTIT
Jokainen kilpailija laskee oman tuloskorttinsa heitot. Väärin lasketusta tuloksesta lisätään pelaajalle +2. Poolit jaetaan kierrosten välissä uudestaan, tulosten mukaiseen järjestykseen. Ensimmäisen kierroksen poolit on arvottu, kuitenkin niin, että jokaiseen pooliin pyritään sijoittamaan paikallinen, radan tunteva kilpailija. 

RUOKAPAIKKOJA MIKKELISSÄ
Kaihulta ABC Tuukkala n. 2 km päässä.  Keskustassa on runsaasti eri ravintoloita. Pitsan ja kebabin osalta suosittelemme:  Angela 1 ja 2 (Porrassalmenkatu 19 ja Mikonkatu 8)