Kenttälajien SM-Kisat Oulussa 5.-6.6.2010

Suomen Frisbeeliiton ja Suomen Liitokiekkoliiton yhteiset kenttälajien SM-kisat järjestetään Oulussa 5.-6.6.2010.

Lajeina pituusheitto, koppaukset, tarkkuusheitto, discathon ja frisbeegolf

Lauantaina 5.6.2010 klo 10 – 18

Lauantain lajeina heitetään tarkkuusheitto, koppaukset ja pituusheitto. Kisapaikkana toimii Heinäpään Urheilukeskus (Nuottasaarentie 12).

Karttalinkki suorituspaikalle: Heinäpää

 

Sunnuntaina 6.6.2010 klo 10 - 15

Sunnuntain lajeina heitetään discathon ja frisbeegolf. Kisapaikkana toimii Hiirosen frisbeegolfpuisto.

Karttalinkki suorituspaikalle: Hiironen

Ratakartat: Discathon ja Golf

Eniten yhteispisteisiin pisteitä kerännyt henkilö valitaan Suomen yleismestariksi. Lisäksi jokaisessa lajissa jaetaan mitalit erikseen. Kisoissa myös arvotaan kaikkien osallistujien kesken Powergripin lahjoittama pituusheittosetti (sis. 5 kiekkoa).

Osallistumismaksu 20 euroa maksetaan paikanpäällä. Hinta on sama riippumatta siitä kuin moneen lajiin osallistuu.Alle 18-vuotiailta maksu on 10 euroa. Kilpailijan pitää kuulua jompaankumpaan liittoon ja heillä tulee olla myös kilpailulisenssi.

Tarkemmat aikataulut ilmoitetaan myöhemmin.

 

Lauantaina paikalla myös Powergrip myymässä kiekkoja ja muuta frisbee sälää.

Kilpailun johtaja: Antti Malo, puh. 040 563 4513

Tervetuloa!


LAJIESITTELYT

Tarkkuusheitto:

Seitsemän heittopaikkaa, neljä heittoa jokaisesta. Pelaajalla on 7 minuuttia aikaa heittojen tekemiseen. Jokaisen heiton jälkeen tuomari sanoo ”sisällä” tai ”ulkona”, ja kirjuri merkitsee tuloksen heittopaikoittain.

Koppaukset:

MTA – Aikakoppaus (maximum time aloft)

Pelaaja heittää kiekon ilmaan ja yrittää saada sen pysymään mahdollisimman kauan ilmassa. Kolme ajanottajaa mittaa sekkarilla tulosta siitä hetkestä kun kiekko irtoaa kädestä siihen kun kiekko otetaan selvästi yhdellä kädellä kiinni. Kiekkoa ei saa ottaa kiinni kahdella kädellä eikä vartaloa vasten.

Mittaajat kertovat tuloksensa, ja tulosten kirjaaja merkitsee keskimmäisen mittaustuloksen pelaajan tulokseksi.

Yhdellä kierroksella pelaajalla on viisi yritystä. Paras tulos merkitään kierroksen tulokseksi.

TRC – Matkakoppaus (throw run and catch)

Pelaaja heittää kiekon merkityn ringin sisältä ja yrittää saada sen kiinni mahdollisimman kaukana ringistä. Kullekin pelaajalle valitaan oma mittaaja, joka seuraa pelaajaa ja merkitsee paikan, jossa pelaaja ottaa kiekon puhtaasti kiinni. Kiinniottopaikka merkitään laittamalla kiekko maahan siten, että kiekon keskikohta on kiinniottokohdassa. Yhdellä kierroksella pelaajalla on viisi yritystä. Paras tulos merkitään kierroksen tulokseksi.

Pituusheitto

Pelimuoto:
- Jokainen heittää vähintään kaksi viiden heiton kierrosta. Viisi kahden kierroksen yhteenlasketun tuloksen parasta pääsevät finaaliin.
- Heitetään kuuden ryhmissä.
- Heitetään yksi pelaaja kerrallaan 5 heittoa.
- Heittäjällä on 2,5 minuuttia aikaa heittää kaikki heittonsa.
- Laser-mittajaa valvoo heittoaikaa ja yliastumisia. Yliastunutta heittoa ei mitata. Yliastuttu heitto pitää ilmoittaa heittäjälle ja kentällä oleville mittaajille.
Mittaus:
- 6 mittaajaa, joista 5 kentälle menevää ottaa merkkilippuja mukaansa. Yksi mittaajista ottaa laser-heijastimen mukaan mittauksen helpottamiseksi. Kaksi mittaajaa edessä, kolme takana. Yksi mittaajista käyttää laser-mittaria heittopaikalla.
- Heitot mitataan kiekon ensimmäisestä kosketuksesta maahan ja merkitään lipulla.
- Tulokset mitataan keskeltä heittoviivaa laser-mittarilla. Paras tulos mitataan heijastimella. Kun mittaaja on parhaan heiton kohdalla, hän suuntaa heijastimen kohti heittopaikkaa nostaa kätensä ylös ja pitää sitä ylhäällä niin kauan että laser-mittaaja nostaa kätensä heittopaikalla.
- Mahdolliset ennätystulokset tarkistetaan rullamitalla sentin tarkkuudella.

Discathon

Discathonissa kierretään merkitty rata lähdöstä maaliin ja mitataan tähän kulunut aika. Rata käydään läpi ennen lähtöjä.

Rata kierretään heittämällä kahta Innovan 160-grammaista Zephyriä. Jokainen avausheiton jälkeinen heitto suoritetaan kiekon takaa toisella kädessä olevalla kiekolla. Heittäessä pitää olla paikallaan. Rata edetään näin lähdöstä maaliin. Kello pysäytetään sillä hetkellä kun kiekko ylittää maalilinjan oikein.

Lähdöt tapahtuvat kolmen (loppujen osalta tarvittaessa kahden) pelaajan ryhmissä käännetyssä järjestyksessä (kärki viimeisenä). Jokaiselle pelaajalle valitaan oma mittaaja, joka vastaa tuloksen lisäksi siitä että pelaaja kiertää radan oikein. Kello pysäytetään sillä hetkellä kun kiekko ylittää maalilinjan oikein.

Radalla on testi, missä heiton pitää lähteä testialueeksi merkityn viivan takaa ja heiton pitää mennä mandoportin lävitse. Mikäli testiheittoa ei halua suorittaa (kiekko ei ole testialueella, eikä halua palata sinne)  tai se epäonnistuu (heittää ohi), on mandoportti kierrettävä joka tapauksessa ja tämän lisäksi vielä kierrettävä ns. sakkomando.

Frisbeegolf

Hiirosen 18-väyläinen perusrata. Ryhmät jaetaan yhteistulosten mukaiseen järjestykseen. Sijat 1-3 ratkaistaan tasatulostapauksissa pelaamalla SD väylillä 6, 7 ja 8 ja tarvittaessa väylän 1 CTP:llä.

Nimi Kenttälajien SM kisat
Paikka Oulu
Aika 05. - 06.06.2010
Taso Erilliskilpailu
Yhteystiedot

Aikataulu

Kierros Lähtöaika

Katso tarkempaa aikataulua

Ajankohtaiset uutiset

Ei uutisia.