Ensimmäistä kertaa kisaamassa?

Tämä sivu on tarkoitettu ohjeeksi ensimmäistä kertaa Suomen frisbeegolfliiton (SFL:n) ja Professional Disc Golf Associationin (PDGA:n) alaisen kilpailuun osallistujille.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen SFL:n alaiseen kilpailuun tapahtuu aina Kisakoneessa, eli juuri tällä sivustolla jolla tätä ohjetta luet. Kisakoneeseen tunnukset saat rekisteröitymällä Kisakoneen käyttäjäksi.

Ilmoittautuminen tapahtuu kisan ilmoittautumissivulla, ennakkoon määrättynä ilmoittautumisajankohtana. Karkkilan kevätjuhlissa tämä aika on 7.5. - 21.5.2014.

Voit ilmoittautua sellaiseen luokkaan jossa sinulla on oikeus pelata.

Kilpailulisenssi on pakollinen

Kilpailuun osallistuminen vaatii SFL:n jäsenseuran jäsenyyden sekä voimassaolevan A- tai B-kilpailulisenssin.

Näet kilpailulisenssin voimassaolon omista tiedoistasi, kun olet kirjautunut sisään Kisakoneeseen. Sivulla lukee "Liiton jäsenmaksu:     2014 maksettu" sekä "B-lisenssimaksu:     2014 maksettu" tai "A-lisenssimaksu:     2014 maksettu", mikäli lisenssit ovat kunnossa.

Mikäli jäsenseurallesi maksamat maksut eivät näy maksettuina Kisakoneessa, tarkastetaan seuraavat asiat:

  1. Ota yhteys seurasi jäsenrekisterin ylläpitäjään ja tiedustele kohteliaasti onko hän merkinnyt maksusi liiton jäsenrekisteriin. Huomioi pankkiviiveet ja ylläpitäjän "todellinen elämä".
  2. Tarkasta tietosi Kisakoneessa omat tiedot sivulta. Yleisiä virheitä on kirjoittaa etu- ja sukunimi väärin, väärään järjestykseen tai käyttää aksentteja tai muita erikoismerkkejä. Käytä vain normaaleja aakkosia. Tarkasta myös syntymävuotesi oikeellisuus. Kisakone yhdistää lisenssitiedot käyttäjätunnuksiin nimen ja syntymävuoden sekä PDGA-numeron perusteella.
  3. Jos sinulla on A-lisenssi, sinulla on myös PDGA-numero. Aseta PDGA-numerosi Kisakoneen tietoihisi heti kun saat sen, sillä jos rekisterin ylläpitäjä merkitsee sen sinulle Rekisteriin, mutta sinulta puuttuu se Kisakoneesta, Kisakone ei osaa yhdistää tietojasi rekisteriin.

Jos näiden jälkeen ongelma ei ole ratkannut, ota yhteys liiton sihteeriin ja kerro tilanteesi.

Kilpailumaksut

Kilpailumaksut tulee maksaa järjestäjän osoittamalle tilille annettuun päivään mennessä. Ota huomioon järjestäjän antamat ohjeet mitä maksun viestiin tulee kirjoittaa. Järjestäjän tilille tulee kilpailun yhteydessä satoja maksutapahtumia ja niiden selvittäminen vie kohtuuttomasti aikaa jos et noudata ohjetta. Mikäli maksua ei voida kohdistaa sinuun, sinut voidaan poistaa maksamattomana kilpailusta. Kannattaa olla huolellinen!

Huomioi myös pankkiviiveet.

Järjestäjä päivittää maksutilannetta Kisakoneeseen oman aikataulunsa mukaan, joten älä hätäile jos maksusi ei näy heti. Tiedustele kohteliaasti tilannetta mikäli järjestäjä ilmoittaa päivittäneensä maksut mutta maksuasi ei merkitty maksetuksi.

Ennen kilpailua

Seuraa kisan tiedottamista Kisakoneen uutisissa sekä muissa ilmoitetuissa medioissa, kuten liiton keskustelualueilla sekä Facebookissa. Kiinnitä huomiota erityisesti aikatauluun.

Opettele frisbeegolfin säännöt ja kilpailuopas, sekä lue liiton kilpailuohjeistus. Säännöt osaamalla varmistat pelin sujuvuuden sekä saat etua tietämällä miten ja mistä voit pelata.

Kisapäivänä

Saavu kisapaikalle ajoissa. Rekisteröidy kisatoimistossa mikäli järjestäjä on sitä pyytänyt. Tämä helpottaa ryhmien uudelleenjärjestelyitä mikäli joku jää kisoista viime hetkellä pois. Huomioi myös että poisjääminen tulee ilmoittaa järjestäjälle välittömästi, niin ennen kisaa kuin kierrosten välillä tapahtuvissa poisjäänneissä. Ilmoittamatta jättäminen aiheuttaa hylkäyksen!

Pelaajakokous järjestetään yleensä puoli tuntia ennen kierrosta ja siellä käydään läpi rataan liittyvät asiat, erikoissäännöt, mandot ja muut seikat jotka kisatessa on hyvä pitää mielessä, sekä jaetaan kisaajat ryhmiin, määrätään aloitusväylät ja jaetaan kansiot. Kansioon ensimmäiseksi merkitty pelaaja hakee kansion ja kerää porukan yhteen.

Omalle väylälle saavuttua voi puttailla lähimpään koriin tai harjoitella avauksia kahden minuutin merkkiin saakka, jos rata on vapaa. Kahden minuutin merkin jälkeen jäljellä on enää viimeinen keskittyminen ja kierros voi alkaa! Onnea kisaan!

Kierroksen jälkeen

Kierroksen jälkeen laske kierrostuloksesi ja anna muiden laskea se uudelleen. Väärin lasketusta tuloksesta saa kahden heiton rangaistuksen. Älä laske kaikkien kierrosten kokonaistulosta, koska se ei ole pakollista, mutta väärin lasketusta saa myös kahden heiton rangaistuksen.

Palauta kansio kisakeskukseen, kaikki tuloskortit kerralla, välittömästi kun tulokset on selvillä.

Huomioi aikataulu kun lähdet ruokailemaan. Pidä huolta että olet ajoissa takaisin seuraavan kierroksen pelaajakokoukseen.

Kisan jälkeen

Toista samat toimenpiteet kuin ensimmäisen kierroksen jälkeen. Mikäli kisasi meni niin hyvin että olet johdossa tai kärkikolmikossa, jää kisapaikalle odottamaan tuloksien vahvistamista. Mikäli ensimmäiselle sijalle osuu tasatilanne, ratkaistaan voitto uusintarei'illä. Myös toinen ja kolmas sija ratkaistaan, jos palkintoina on pokaalit, mutta palkinnot ja mahdolliset tour-pisteet jaetaan näillä sijoilla.