Pelimuodot

Joukkuegolfin pelimuodot ovat muuttuneet SM-kisoihin 2018. Liitopäivillä lokakuussa 2017 päätettiin hylätä aiemmat pelimuodot, joissa mm. henkilökohtainen tuloskierros sekä reikäpeli eivät olleet joukkueformaattia tukevia pelimuotoja.

Aikataulut sivulta näkee mitkä pelimuodot on kussakin sarjassa milläkin kierroksella käytössä.

Joukkueparigolf vuoroheitto huonommasta heitosta (Tough Alternative Shot)

Joukkue jaetaan kahteen pariin. Koko joukkue pelaa samassa ryhmässä toisen joukkueen kanssa.

Joukkueen ensimmäisen parin molemmat heittäjät heittävät avauksen, joista vastustaja valitsee huonomman jatkopaikaksi. Joukkuuen toisen parin heittäjät jatkavat valitusta paikasta.

Pariton pari avaa jokaisen parittoman väylän (1,3,5,…,17) ja parillinen vastaavasti parilliset väylät.

Tough Alternative Shotia pelataan lauantaina Karkkilassa pelattavalla kierroksella.

Max2 paras heitto pareittain (Max2 Best Shot)

Parin molemmat pelaajat heittävät avaavat ensimmäisellä väylällä. Tässä pelimuodossa saa käyttää korkeintaan kahdella peräkkäisellä väylällä saman pelaajan avausheittoa. Muita heittoja ei ole rajoitettu, eli molemmat saavat aina heittää jatkoheitot. Pari itse päättää kummalta lieltä jatkaa.

Max2 Best Shotia pelataan lauantaina Kaatiksella pelattavalla kierroksella.

Parigolf pareittain vuoroheitoin (Alternate Shot)

Pariton pelaaja avaa jokaisen parittoman väylän (1,3,5,…,17) ja parillinen vastaavasti parilliset väylät. Heittäjät vuorottelevat ja heittävät aina edellisen heittäjän heiton tuomasta heittopaikasta. Aloitusheiton jälkeen parin pelaajat heittävät vuorotellen, kunnes reikä on pelattu loppuun.

Alternate Shotia pelataan sunnuntaina kolmannella kierroksella molemmilla radoilla.

Joukkueparigolf paremmasta heitosta (Best Alternate Shot)

Pelataan parigolfia joukkueena, niin että käytössä on sekä pariton pari että parillinen pari. Kapteenin tulee ilmoittaa parit ennen viimeistä kierrosta.

Pariton pari avaa jokaisen parittoman väylän (1,3,5,…,17) ja parillinen vastaavasti parilliset väylät. Avausheittojen jälkeen jatketaan paremmasta avauksesta ja nyt vuorossa on se pari, joka ei avannut väylää. Seuraavalta lieltä jatkaa taas avannut pari.

Best Alternate Shotia pelataan sunnuntaina Karkkilassa neljännellä kierroksella.